Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext: Hälsingesimmare tävlade mot Europaeliten i Swim Open i Stockholm

Stora delar av Europas bästa seniorsimmare fanns på plats när Stockholm Swim open avgjordes i Eriksdalsbadet från torsdag till söndag.

Tävlingen hade lockat över 1 000 simmare från 30 olika länder. Hälsingland representerades av Bollnäs SS och Söderhamns SS.

Några framskjutna placeringar var det svårt att få till då det tävlades i en ren seniorklass. Men tiderna som några av simmarna från Hälsingland gjorde var dock av mycket hög klass.

Martin Schön, Bollnäs Simsällskap.

Bild: Privat

Annons

Annons

Martin Schön från Bollnäs gjorde en mycket fin tid på 200 bröst på 2.30,96 vilket förde upp honom på en andraplats på Sverigerankingen i hans ålder på den distansen. Under fredagen så simmade han dessutom 100 bröst på tiden 1.08,42 vilket var under kvaltiden inför junior–SM som avgörs i Landskrona i sommar, dit han även är kvalificerad på 200 bröst.

Elsa Bergh från Söderhamn simmade 50, 100 och 200 bröst på så pass bra tider att hon kvalificerade sig på samtliga dessa sträckor till JSM. Hennes bästa placering under tävlingarna blev till slut en 39:e plats på 100 bröst.

Clara Bergh, Söderhamns simsällskap.

Bild: Privat

Clara Bergh var den simmaren från Hälsingland som överträffade sig själv bäst under tävlingsdagarna med personliga rekord i fem av sex grenar. Under helgen kvalificerade hon sig på 100 och 200 fjäril, samt 100 frisim till sommarens SUM-SIM i Malmö. Hon tog sig dessutom med tiden på 200 fjäril upp på plats sju på Sverigerankingen i sin åldersklass.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan