Annons

Annons

Annons

Annons

Mordet på Tova Moberg

Billy Fagerströms brev från cellen – vill byta försvarsadvokat: "Engagemanget inte hundra procent"

Billy Fagerström dömdes till livstids fängelse för mordet på Tova Moberg. Nu är han missnöjd med sin försvarsadvokat Bo Karlsson och begär en ny försvarare.

"Jag upplevde att han inte ställde åklagaren mot väggen och ifrågasatte utredningen bättre", skriver Billy Fagerström i brevet från cellen.

Annons

"Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse". Så inleder Billy Fagerström brevet där han skriver om hur han och försvarsadvokat Bo Karlsson ska ha haft olika åsikter om upplägget av hans försvar.

Han hävdar vidare att advokaten inte undersökt viktiga detaljer eller lyft fram bevis som talar till hans fördel.

"Jag tycker det var ett dåligt upplägg av vittnesförhören vid rättegången, saker jag ville att han skulle fråga vittnen om gjordes aldrig", skriver han.

Plus: Åklagaren om mördarens agerande efter mordet på Tova: "Mycket tyder på kallsinnighet"

Annons

I stället för Bo Karlsson begär nu Billy Fagerström att få byta till stjärnadvokaten Thomas Olsson, som bland annat fått Sture Bergwall frikänd.

Annons

Läs mer: Billy Fagerström döms till livstids fängelse för mordet på Tova Moberg

"Jag upplever att engagemanget inte var hundra procent eftersom vi inte hade samma uppfattning i många frågor. På grund av ovan nämnda skäl har jag tappat förtroendet för min nuvarande advokat helt och ansöker här med om att få byta till Thomas Olsson", skriver Billy Fagerström i brevet, som är daterat Gävle 21 februari 2018.

Bo Karlsson vill inte kommentera uppgifterna i brevet till helahälsingland.se, utan hänvisar till det svar som han ska lämna in till Hudiksvalls tingsrätt.

Plus: Billy Fagerströms livstidsdom – minst 12 år i fängelse: "Så många försvårande omständigheter"

Plus: Familjens företrädare om lättnaden efter livstidsdomen: "Det är ett rått brott"

Annons

Plus: Expojkvännen kommer att överklaga livstidsdomen: "Det kan inte göra saken värre"

Annons

Läs Billy Fagerströms brev här:

Annons

Annons

Till toppen av sidan