Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext: Hälsingesimmarna mätte sig mot landslaget – meriterande femteplats till Bergh

Hela det svenska simlandslaget, förutom Sarah Sjöström, plus simmare från Serbien, Danmark och Italien var på plats för att mäta sina krafter. Från Hälsingland hade Elsa Bergh och Martin Schön kvalificerat sig till tävlingen.

Elsa Bergh, som i mycket tuff konkurrens simmade till sig en femteplats i sin första Grand Prix för seniorer.

Bild: Läsarbild

Annons

Under helgen så simmades den första och enda senior Grand Prix tävlingen för året i ett vårlikt och varmt Malmö.

Martin inledde på lördagsförmiddagen med 50 bröst där tiden var tre tiondelar bättre än det personliga rekordet. Efter det så väntade 200 bröst för honom där en fin simning gav honom en slutlig tjugonde plats och ett nytt personligt rekord med hela fyra sekunder.

Annons

Elsa simmade 100 bröst på 1.15,61 vilket tog henne till finalpasset på eftermiddagen dit de 16 bästa kvalificerade sig. Hon följde upp detta med en bra simning på 200 medley och ytterligare en finalplats. I finalpasset så simmade hon på nästan samma tid som i försöken på bröst vilket gav henne en elfteplats totalt. På 200 medley satte hon ett nytt personligt rekord i finalen och hon slutade på en sammanlagd nionde plats i där.

Annons

Under söndagen så simmade Martin 100 bröst på 1.12, vilket inte räckte till final. Med tufft motstånd från landslagssimmarna så krävdes det 1,08,32 till final.

Bollnässimmaren Martin Schön som simmade i Malmö under helgen.

Bild: Läsarbild

Elsa simmade 50 bröst och 400 medley på söndagsförmiddagen och tog sig till A-final på bröstsimmet med tiden 34,47. På 400 medley slutade hon på en slutlig elfteplats.

På finalpasset på söndag eftermiddag så slog Elsa till med ett nytt personligt rekord med tiden 33,69. En mycket meriterande femteplats gav det för henne i sitt första senior GP. Vann finalen gjorde Sophie Hansson från Helsingborg.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan