Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext: Tre hälsingesimmare vidare till riksfinalen – avgörs i början av december

Martin Schön, Clara Bergh och Elsa Bergh. De är de tre simmare som kommer att representera Hälsingland i Sum-sims riksfinal i år – där möts de 16 bästa i varje årsklass.

Elsa Bergh, Martin Schön och Clara Bergh är klara för riksfinalen.

Bild: Privat

Annons

Under den gångna helgen så simmades kvalet till Sum-Sims riksfinal, som simmas i början av december i Eskilstuna. Kvalet avgjordes på sex orter i Sverige där de totalt 16 bästa i varje åldersklass får simma finalsimningarna.

Samtliga tre hälsingeklubbar fanns representerade i Falun där mellansvenska kvalet, med de åtta mellersta landskapen, avgjordes. Snabba simningar av de allra flesta, men med konkurrens från hela Sverige så var det till slut tre stycken simmare från Hälsingland som tog sig vidare till finalen.

Annons

Annons

Bollnäs duktiga bröstsimmare, Martin Schön, visade att han behärskar flera simsätt när han med en sammanlagd fjortondeplats i Sverige tog sig vidare på 200 meter medley. På specialsimsättet bröstsim så vann Martin 200 meter bröstsim mycket klart och tog sig, med den tredje snabbaste tiden i Sverige, till finalen.

Samtliga deltagare från Hälsingland som simmade i Falun.

Bild: Privat

Clara Bergh från Söderhamns SS vann även hon lika klart på 100 meter fjäril i Falun, men hamnade på plats 17 i det totala resultatet i Sverige, endast tre tiondelar från en finalplats. Desto mer överraskande var hennes fina simning på 400 meter fritt, med ett nytt personligt rekord med fyra sekunder, vilket gav en slutlig fjortondeplats i totalen och även hon kunde kvittera ut en finalbiljett.

Elsa Bergh var den tredje simmaren från Hälsingland som tog sig till riksfinalen. Med stabila simningar på 100 och 200 bröst samt på 200 medley så kvalificerade även hon sig i 15-16-årsklassen.

PLUS: Elsa Bergh blandar simsatsning med skola och kompisar

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan