Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext: Fina framgångar för hälsingesimmare i DM

När simklubbarna i de 8 mellansvenska landskapen samlades i Västerås i helgen för att göra upp om medaljerna i senior- och junior-DM så fanns Söderhamn givetvis på plats med simmare.

Elsa Bergh försvarade sitt DM-guld på 100 meter bröstsim.

Bild: Privat

Annons

Tävlingarna avgjordes i Kristiansborgsbadet med deltagare från Värmland i söder till Hälsingland i norr.

Elsa Bergh var den simmare från Hälsingland som lyckades att ta sig upp på prispallen i den tuffa konkurrensen där bland andra silvermedaljören från junior-VM, Sara Junevik, fanns på startpallarna. Elsa lyckades att försvara sitt DM-guld i seniorklassen från i fjol på 100 bröst genom att göra ett bra lopp på denna distans med en tid som var något över hennes personliga rekord.  Utöver detta så simmade hon till sig två silvermedaljer och två bronsmedaljer.

Annons

Annons

PLUS: Elsa Bergh blandar simsatsning med skola och kompisar: "Än så länge fungerar det"

Clara Bergh var den simmare av söderhamnarna som lyckades ta sig in på en topp-tio-placering i resultatlistorna. Detta gjorde hon efter ett bra lopp på 200 frisim.

Martin Schön satte två nya personliga rekord i Västerås.

Bollnäs duktiga bröstsimmare, Martin Schön, simmade många distanser i Västerås och gjorde fina tider på framförallt bröstsimmet där den bästa placeringen blev en sjundeplats bland seniorerna på 200 bröst. Martin satte också två nya personliga rekord på 50 och 100 bröst. Tider som förde upp Martin till en tredje och fjärdeplats i Sverigestatistiken för hans ålder i år.

Hudiksvall hade också en deltagare på plats. Tyra Strömbom som är en talang på bröstsim, deltog i sitt första DM och gjorde det bra med tre nya personliga rekord på bröstsimssträckorna.

LÄS MER: Många medaljer och personliga rekord av Hudiksvalls SS i Sälsimmet

Annons

Utöver de individuella starterna så ställde Söderhamn upp med lagkappslag i samtliga fem lagkapper. Den bästa placeringen blev en sjätteplats på 4x200 frisim. I laget ingick Elsa och Clara Bergh, Victoria Flyman, Filippa Eklund och Lovis Jernberg.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan