Annons

Annons

Annons

Simning

Simtalangerna Schön och Bergh fortsätter att plocka medaljer

Martin Schön från Bollnäs och Elsa Bergh från Söderhamn.
Två stora simtalanger som samlar medaljer på hög i bassängen.
Och Wadköpingsdoppet i Örebro blev inget undantag.

Med hela 2 800 starter på två dagar så är Wadköpingsdoppet den största klubbtävlingen i Mellansverige. Cirka 450 simmare gjorde upp om medaljerna under lördagen och söndagen med tävlande från Varberg i söder till Söderhamn i norr.

Två hälsingetalanger fick kliva upp på prispallen under helgen. Bollnäs duktiga bröstsimmare Martin Schön, som dessutom är regerande svensk ungdomsmästare, vann både 100 bröst och 200 bröst på mycket fina tider.

Annons

Annons

På 100 bröst så vann han med dryga sekunden före Felix Wrakén från Göteborg på tiden 1.10,36. Bara fyra hundradelar under det personliga rekordet. På 200 bröst segrade Martin i stor stil med hela sex sekunder ner till tvåan i loppet. Han var dessutom mycket nära att radera ut tävlingsrekordet i klassen 03-04. Endast en sekund skilde till detta.

Elsa Bergh var den andra simmaren som fick kliva upp på pallen i Örebro. Hela sju gånger var Elsa upp på pallen, men utan att få kliva högst upp. Glädjande var dock att på 100 bröstsim – med de fyra främsta från Sum-Sim finalen i Malmö – lyckades Elsa att närma sig den näst intill ostoppbara Julia Månsson från Örebro.

Nu skilde det ”bara” två sekunder till förstaplatsen där Elsa fick nöja sig med silverpengen denna gång. En placering bättre än i Malmö. Tre silver och fyra brons blev facit för henne denna helg.

LÄS MER: Elsa Bergh blandar simsatsning med skola och kompisar: "Än så länge fungerar det"

Martin Schön och Elsa Bergh.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan