Annons

Annons

Annons

Simning

Söderhamns SS på turné i norr och mellansverige – många medaljer med hem

Norrländska mästerskapen i Umeå och Vårsimiaden i Ludvika.
Ett gäng simmare från Söderhamns SS plockade hem flera medaljer i helgen.

I helgen åkte söderhamnssimmarna till Umeå och Norrländska mästerskapen. Tävlingen avgjordes i den ”sprillans” nya simhallen Navet, mitt i centrala Umeå. 50-bassäng och öppen klass för senior och juniorer var det som gällde.

Läs också: Fyra simmare kvalade till finalen i SumSim

Sedan tidigare var ju medleylaget klart för sumsimfinalen i Malmö i sommar. I helgen lyckades man efter en riktig rysare att även kvala in frisimslaget. Efter mycket bra sträckor av samtliga missade man guldet i lagkappen mot Luleå med 23 hundradelar men knep alltså sumsim platsen med två sekunder tillgodo upp till kvaltiden.

Annons

Annons

Victoria Flyman, Clara Bergh, Lovis Jernberg, Filippa Eklund och Elsa Bergh – de fem simmare som tillsammans kvalat in två lagkappslag till sommarens SumSim i Malmö.

Bild: Privat

I söndagens medleylagkapp vann SSS guldet med dryga två sekunder ner till Umeå som fick nöja sig med en silvermedalj. Även här fixades kvaltiden och vi noteradebra tider på samtliga simmare. I lagen simmade Elsa Bergh, Clara Bergh, Victoria Flyman, Lovis Jernberg och Filippa Eklund.

Läs också: Medaljregn till Söderhamns SS i Borlänge

Förutom framgångarna med lagkappslaget bärgades en hel del individuella medaljer hem till Hälsingland. Victoria tog hem en silvermedalj på 100 bröst, ett brons på 50 bröst och ytterligare ett silver på 200 bröst. Clara simmade bra på 100 fjäril och fick med sig en bronspeng i juniorklassen.

Elsa fyllde på medaljskåpet med nio nya medaljer. Det blev ädlaste valör på 50 fjäril, 200 medley och 50, 100 och 200 bröst.

Läs också: Söderhamn simmade hem 13 medaljer i Sandviken

Annons

Medan A-gruppen åkte norrut drog B-gruppen till Ludvika för att simma Vårsimiadfinal. Lukas Nilsson hade som ensam individuell simmare kvalat in på tre sträckor och simmade bra i samtliga finaler. För övrigt hade SSS kvalat in med två lagkappslag även här.

I medleyfinalen slutade de fyra och i frisimsfinalen fick man med lite tur med sig en bronsmedalj efter att två av lagen blev diskade. Men alla medaljer räknas och SSS vänder hemåt Hälsingland med nya erfarenheter och fina priser.


Joakim Berglund

0650-355 73
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan