Annons

Annons

Annons

Simning

Söderhamns SS övertygade på västkusten – fyra simmare kvalade in till SUM-SIM-final

Ullbergstrofén i Göteborg inleddes på fredagseftermiddagen. Tävlingen hade tagit emot hela 5000 anmälningar, men var av förklarliga skäl tvungen att banta ner det till 2500 starter.
Detta är en av de största tävlingarna i södra Sverige där de bästa simmarna i den södra delen av Sverige deltar.

Söderhamns SS hade fem simmare på plats i Göteborg för Ullbergstrofén.

Bild: Privat

Söderhamn kom till start med fem simmare som samtliga gjorde mycket bra ifrån sig. Försöksheaten, som gick på förmiddagarna i 50 meters bassäng, sållade ut de åtta bästa i varje gren och åldersklass till finalheaten på eftermiddagarna som simmades i 25 meters bassäng.

Annons

Annons

Elsa Bergh simmade till sig tre finaler som gav ett silver och ett brons. Tiden på 100 bröst är topp tio bland seniorerna under år 2017.

Filippa Eklund simmade också åt sig tre finalplatser där det blev en bronsmedalj på 100 bröst och en biljett till SUM-SIM finalen i Malmö i sommar.

Elsa Bergh och Filippa Eklund tog sig båda upp på prispallen.

Bild: Privat

Victoria Flyman sänkte sitt personliga rekord på 100 bröst med hela två sekunder och gjorde dessutom en mycket slagkraftig tid på 200 bröst som står sig riktigt bra bland sina jämnåriga konkurrenter i Sverige. En finalplats blev det för Victoria i klassen 02-03.

Clara Bergh tog sig till tre finaler under helgen där det var riktigt nära en bronsmedalj på 50 fritt. Hon slutade fyra i finalen. Bästa insatsen gjordes ändå på 100 fjäril där tiden på 1.12,74 är topp tio i Sverige bland 04:orna.

Lovis Jernberg gjorde sin bästa tid på 100 rygg, men lyckades inte ta sig till finalpasset.

Söderhamns simsällskap har efter helgens tävlingar nu fyra individuella simmare med i SUM-SIM finalen i Malmö, samt att man är ytterst nära att kvala in med ett lagkappslag, något som man inte har haft de senaste 15 åren.

Annons


www.helahalsingland.se

0650-355 55
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan