Annons

Annons

Annons

Annons

Kronobergs län

Redaktionen i Bergsjö läggs ner – reporter i Hudiksvall får ansvar

Från och med 1 oktober stänger Hudiksvalls Tidnings redaktion i Bergsjö.

Redaktionen i Bergsjö stängs från och med 1 oktober.

Bild: Carole Tärnudd

Annons

– En reporter kommer att ha övergripande ansvar för bevakningen av Nordanstig, precis som tidigare, men utgå från redaktionen i Hudiksvall, säger Mattias Guander, nyhetschef för Hudiksvalls Tidning.

Utöver den reportern kommer ytterligare en reporter få ansvar för en Nära-grupp med extra fokus på Hassela. Sedan tidigare har Hudiksvalls Tidning Nära-reporter för Delsbo och Bjuråker.

Annons

– Jag tror inte att bra bevakning hänger på en lokal, utan det beror på många andra saker, som väl fungerande kontaktnät och att ständigt visa att vi är intresserade av det som händer i Nordanstig och Nordanstigsbornas liv, säger Mattias Guander.

Annons

Chefredaktör Thomas Sundgren är inte orolig för denframtida bevakningen av Nordanstig.

– Med den bevakning vi får från Hudiksvall, det faktum att vi finns på plats i Nära-grupperna och med tanke att det faktiskt bara är lite mer än tre mil till Bergsjö från Hudiksvall gör mig helt lugn. Vi kommer att rapportera om det viktiga i Nordanstig även fortsättningsvis, säger han.

Även Nordanstigs närhet till Sundsvall är en fördel, menar Thomas Sundgren.

– Om något stort skulle hända i Nordanstig vid sidan av den vanliga vardagliga nyhetsrapporteringen kan vi snabbt kraftsamla genom ett samarbete med våra kollegor i Sundsvall. Det är det som är vår styrka i Mittmedia, att vi är lokala men kan samarbeta över gränserna och rapportera om stora nyhetshändelser tillsammans.

För ett par år sedan stängdes lokalredaktionen i Edsbyn pch reportern flyttades in till redaktionen i Bollnäs.

– Erfarenhet från Ovanåker är att vi i dag får in minst lika mycket tips och material från Ovanåker som tidigare. Och jag har samma förhoppning kring verksamheten i Nordanstig, säger Mattias Guander.


Johanna Sundqvist

0650-355 45
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan