Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext: Silver- och bronsmedaljer i Wadköpingsdoppet

Söderhamns simmare tog flera starka placeringar i Wadköpingsdoppet.

Wadköpingsdoppet i Örebro är en av Sveriges största simtävlingar sett till antalet starter.

Hela 3 000 starter blev det i helgen när tävlingen firade 50 år. Merparten av de bästa ungdomssimmarna, från Göteborg i söder och upp till Söderhamn i norr, var på plats för att göra upp om placeringarna. Det blev fina resultat från Söderhamnssimmarna som var placerade högt uppe i resultatlistorna på i stort sett varje gren.

Annons

Annons

Elsa Bergh försökte att få revansch på SUM-SIM segraren, Julia Månsson från Örebro, men räckte inte ända fram på bröststräckorna utan fick nöja sig med två andraplaceringar på 100 och 200 bröst, trots att hon satte ett nytt klubbrekord på 100 bröst. Ytterligare ett silver simmade Elsa till sig på 400 medley.

Clara och Elsa Bergh simmade hem medaljer.

Bild: Privat

Victoria Flyman simmade hon också mycket bra, men hade en otacksam uppgift att simma mot de tre snabbaste i Sverige på bröststräckorna i klassen 02-03. Dock så tog hon en fin femteplats med ett nytt pers på 0,5 sekunder på 100 bröst vilket tog henne in på topp tio listan i Sverige på den distansen.

Clara Bergh simmade hem två brons och ett silver i klassen 04 och yngre. På specialdistansen 100 fjäril sänkte hon sitt pers med drygt två sekunder och ligger nu sexa på Sverigerankingen på denna distans.

Clara tog lite överaskande också ett brons på 50 fritt på tiden 30,22. Filippa Eklund simmade i samma klass som Clara och gjorde bra tider som räckte till två stycken fjärdeplatser på 50 fritt och 100 bröst.

Söderhamn hade även ett lagkappslag där Lovis Jernberg ingick. Mot betydligt äldre lag placerade man sig på placeringarna 14 och 13 av 26 lag som deltog.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan