Annons

Annons

Annons

Simning

Elsa Berghs SM-silver blev Söderhamns SS:s första på flera år

I veckan avgjordes de svenska ungdomsmästerskapen i simning. Söderhamns SS lyckades genom Elsa Berghs silver på 100 meter bröst ta första SM-medaljen på 50-bana på flera år.

Årets SUM-SIM (Svenska ungdomsmästerskapen i simning) arrangerades i år i Linköping där de bästa simmarna i landet upp till 17 år samlas för att göra upp om SM medaljerna. Från Söderhamns SS så hade två simmare kvalificerat sig, Elsa Bergh och Victoria Flyman.

Victoria Flyman och Elsa Bergh representerade Söderhamns SS i SM

Bild: Privat

Annons

Annons

Victoria, som tävlade mot tjejer som var ett år äldre, hade kvalat in på 100 bröst där hon på fredagsförmiddagen gjorde debut i mästerskapssammanhang genom att simma försöksheat på denna sträcka.

Hon gjorde sitt näst snabbaste lopp i karriären men räckte inte fram till kvällens finalsimningar, utan slutade på en 28:e plats.

Elsa hade kvalat in på 4 grenar och var i vattnet redan på torsdagen för att simma försöksheaten på 100 fritt och 200 medley. Tiderna räckte inte till final, utan hon fick nöja sig med en tjugonde och en tolfte placering.

På fredagen simmade hon försöken på 400 fritt på förmiddagen och satte ett personligt rekord och hamnade precis utanför finalheatet på en tionde plats.

Elsa Bergh (t.v) tog Söderhamns SS:s första SM-medalj på många år.

Bild: Privat

I försöken på 100 bröst så putsades det personliga rekordet med 64/100 och hon tog sig till final med den tredje bästa kvaltiden. Under fredagskvällens final så slog Elsa till ordentligt. Hon öppnade loppet mycket starkt och var i en klar ledning vid 50 metersvändningen. De sista 50 var en kamp mellan Örebros Julia Månsson och Elsa.

Annons

Till slut var det Julia som segrade med ynka 3/100 marginal. Elsa förbättrade i detta lopp sitt personliga rekord, som sattes under förmiddagen, med hela 2 sekunder och åker hem från mästerskapet tillsammans med en mycket nöjd tränare i Håkan Jönzon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan