Annons

Annons

Annons

Triathlon

Andra raka segern för Rasmus Andersson i Söderhamns Skärgårds Triathlon

Trots blåsiga och regniga förhållanden kunde Rasmus Andersson från Falun ta sin andra raka seger i Söderhamns Skärgårds Triathlon på lördagen – och det i överlägsen stil. – Planen var att köra så hårt jag kunde på cykel, säger Andersson.

32 startande blev det till slut i det fjärde Söderhamns Skärgårds Triathlon.

Bild: Jessica Eriksson

32 löpare kom till start i den fjärde upplagan av Söderhamns Skärgårds Triathlon. Efter 750 meter simning, 20 kilometer cykling och 5 kilometer löpning var det en överlägsen Rasmus Andersson från Falun som kunde defiliera i mål.

Läs mer: Få anmälda – men arrangörerna tror på start

Trots att Söderhamn bjöd på både regn och vind, var Andersson hyfsat nöjd med förhållandena.

Annons

TV: Se Rasmus Anderssons växling från simning till cykel.

Annons

Inbäddat innehåll

– Det var superkallt i vattnet förra året, så jag var lite orolig över det. Men det var jätteskönt i vattnet i år, desto tråkigare väder på cykling och löpning. Det gör inte oss så mycket, men det är tråkigt för publiken, säger Rasmus Andersson.

Efter att ha varit tvåa upp ur vattnet ute på Stenö camping, bakom hemmalöparen Gustav Vigren, Söderhamns SS, tog Andersson upp jakten på cykeln.

Läs mer: Bara två anmälda till skärgårdstriathlon

– Jag skyndade mig till cykeln och provade att trycka på. Planen var att köra så hårt jag kunde på cykel och sen trycka på i löningen, säger han.

Rasmus Andersson växlade till löpning tre minuter före tvåan Gustav Vigren.

Bild: Jessica Eriksson

Efter bara ett par kilometer var Andersson ikapp och förbi Vigren och i växlingen cykel/löpning hade avståndet växt till tre minuter.

Andersson lyckades hålla farten in i mål och vann till slut nästan fyra minuter före Marcus Brandt som åkt från Åland till Söderhamn för detta lopp. Trea blev Axel Norling från Marmaverken, tävlandes för Axa Sports Club. Gustav Vigren tappade i löpningen och kom i mål på en femte plats.

Annons

Annons

Se också: Triathlon – även för amatören

Även på damsidan blev det en Faluvinst genom Jenny Nilsson som klockade in sex minuter före Lena Pettersson. Trea kom Sandra Svensk, Edsbyns IF Friidrott.

Samtliga resultat från Söderhamns Skärgårds Triathlon hittar du här.


Jessica Eriksson

0176-79566
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan