Annons

Annons

Annons

Simning

Läsarsport: Söderhamnsframgångar i 50 metersbassängen i Eskilstuna.

När Eskilstuna stod som värd för den sista UGP tävlingen, i sin endast en vecka gamla simhall, så visade Söderhamns SS att man ville vara med och plocka medaljer där.

På UGP 3 så simmas det mestadels längre sträckor och alltid i 50 metersbassäng. Detta verkade passa Söderhamnarna ganska bra då prispallen ofta besöktes av dom.

Söderhamnstrion Victoria Flyman, Clara Bergh och Elsa Bergh levererade medaljer i Eskilstuna.

Bild: Privat

Annons

Victoria Flyman visade att hon är bland de snabbaste i Mellansverige på bröstsim och hon tog också guldet i både 100- och 200 meter i klassen 03-04. Hon passade också på att simma till sig ett brons på 200 meter medley.

Annons

Clara Bergh som tävlade i samma klass och simmade hem tre silvermedaljer på 100- och 200 meter fjäril samt 200 meter medley. Dessutom gjorde hon en mycket fin tid på 100 meter frisim där hon tog en fin fjärdeplacering på tiden 1.08,32

Elsa Bergh simmade i klassen 02 där hon plockade hem tre guld, två silver och två brons på åtta starter. Mest glädjande var guldmedaljen på 100 meter frisim där hon med tiden 1.02,83 kvalade in till sommarens SUM-SIM i Norrköping på ytterligare en gren. Elsa är redan inkvalad på fyra grenar till sommarens simhöjdpunkt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan