Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Ny skrattfest med Småstadsliv

Småstadsliv hade premiär med sin nya liveshow på onsdagskvällen.

Småstadsliv är tillbaka med liveshowen Stånk-Tommys 50-årsfest. De slutade för två år sedan men efter stort tryck från publiken är de nu tillbaka med en ny föreställning.

– Småstadsliv bara växer och växer, det är folk som upptäcker oss hela tiden. Publiken vill bara ha mer, så länge det finns intresse så kör vi på, säger skådespelaren Christer Johansson.

Premiären på Folkets hus i Hudiksvall var nästintill fullsatt. Andreas Winblad von Walter var en av dem som hade köpt biljett.

– Jag är ett stort fan. Jag har nog sett allt som går att se. Man känner igen sig i karaktärerna. Om föreställningen är riktigt bra åker jag nog till Gävle och ser dem igen. Jag har höga förväntningar på showen och jag tror inte att jag kommer att bli besviken, säger han.

Annons

Christer Johansson, som bland annat spelar Stånk-Tommy, behöver bara kliva ut på scenen för att han ska få applåder och redan efter ett par repliker skrattas det hejvilt bland publiken.

Annons

Föreställningen börjar med att Josefin, spelad av Linda Sandell, kommer till Stånk-Tommys bilverkstad för att hon behöver få sin bil lagad. Och där är förberedelserna i gång inför Stånk-Tommys 50-årsfest som kommer att bli något utöver det vanliga.

Efter första akten samlas skådespelarna i ett rum bakom scenen.

Hur känns det nu när halva premiären är avklarad?

– Det är lite av en lättnadens suck. Det har känts bra på repetitionerna och nu verkar det bli så som vår vision var. Det är skratt och applåder, säger Christer Johansson.

Skådespelarna har ett grundmanus som de utgår ifrån men det är mycket improvisation på scen.

– Det är en sådan föreställning. Det händer här och nu, det ska vara levande och jag tror att publiken tycker om det. Varje föreställning kommer att bli unik, säger Christer Johansson.

Nu väntar fler föreställningar och på flera orter är det slutsålt. Det blir även en del extraföreställningar.

– Vi sa häromdagen att det kommer kännas tomt efter det här. Så vi njuter av nuet, säger Christer Johansson.

Småstadslivs nya föreställning handlar om Stånk-Tommys 50 års fest.

Annons

Karaktären Örjan Bengtsforst är populär hos publiken.

Josefin, spelad av Linda Sandell, kommer till en bilverkstad med sin trasiga bil och möts av den ena underliga karaktären efter den andra.


Therese Nilsson

[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan