Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Ständigt nya tv-projekt på gång

På söndag visas ett avsnitt av tv-programmet Ponnyakuten. Programledare är Anna Habringer, född och uppväxt i Röste.

I dag bor Anna Habringer i Stockholm, men vi träffar henne på ett av hennes allt mer sällsynta besök i Bollnäs.

- Det brukar bli 3-4 besök per år för att träffa släkt och vänner, säger Anna. Men med mitt jobb måste man se till att vara där allt händer och när det handlar om tv är det i Stockholm.

Under hösten har hon varit i Thailand och jobbat med inspelningarna av en ny tv-serie.

Annons

- Den heter Djungelns drottning och ska gå på Kanal 5 i vår, berättar Anna. En blandning mellan Robinson och Simple life, där tio storstadstjejer dumpas mitt i djungeln för att ta sig hem på egen hand.

Annons

När Anna Habringer gick ut Torsbergsgymnasiet var hon helt inställd på att det var hästar hon skulle hålla på med. Fortfarande är det hennes stora intresse, men det är genom att göra tv som hon försörjer sig.

- Efter gymnasiet åkte jag över till USA och jobbade med hästar, berättar Anna. När jag kom tillbaka till Sverige jobbade jag på ridskola i ett år och gick sedan en tvåårig hippologutbildning (universitetsutbildning med inriktning på hästar), men någonstans där kände jag att jag kroknade.

Det var då hon beslutade sig för att satsa på sitt andra intresse, media. Hon gick en kurs i medieteknik på Södertörns Högskola och sedan en tvåårig KY-utbildning i tv-produktion på Medieinstitutet.

Sedan dess har det rullat på och hon har bland annat medverkat alla tre säsonger som Ponnyakuten spelats in, nu senast som programledare.

- Ett bättre jobb än så, att både få hålla på med hästar och göra tv, kan jag knappast tänka mig, säger Anna som också berättar att allt talar för att det kommer att spelas in minst en säsong till av serien..

Anna tillsammans med Ponnyakutens andra programledare, Tobbe Larsson.


Olle Nordquist

[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan